Fotoverzameling bierproeverij 2024

Vrije tijd bestedingen

Bierproeverij,

Vrijdagavond waren we met een groep van 10 personen te gast bij Juan en Sigrid, van de Blackbeer Society, voor een bierproeverij. Normaal gesproken doen ze dat in hun mooie tuinhuis maar gezien de kou zijn we naar binnen verhuisd en zaten lekker knus bij elkaar in de keuken. Juan, van huis uit een kok,  begon de avond met het uitleggen hoe bier gebrouwen wordt.

De verschillende soorten mout kwamen voorbij zoals de chocolade, karamel en nog veel meer smaken die ik zelf niet zo gauw in bier zou gebruiken.

Hop, mais en gist en natuurlijk water doe je in de juiste volgorde in een grote ketel en als je dat dan goed gedaan hebt, krijg je na een aantal weken een biertje.
Na deze introductie hoe bier gebrouwen wordt en zijn smaak krijgt kwam het moment waar we voor gekomen waren het proeven van bier.

Juan begon voorzichtig met een Weizenbier en hierbij Serranoham, humus en sinaasappel.
Na deze eerste ronde kwam er tempo in en volgden een blond bier met Quiche, champignons, vervolgens Gerookte zalm met  een Rookbier, toen een Salmiakdrop en stoofvlees met Drop bij de Porter, wel bijzonder zo’n drop biertje.
Daarna was het tijd voor stamppot boerenkool met geitenkaas en honing met een Triple biertje.
Ondertussen werd de stemming steeds beter en de ah’s en de oh’s waren niet van de lucht door de combinaties van bier en bij behorende gerechten.
Juan had nog 2 uitsmijters en dat waren de Muffin, walnotenijs, chocoladekoekje met chocolademousse en een Winter Ale en als laatste een
Bastognekoekje, gorgonzola met pure chocolade en een Grand Prestige.
Juan en Sigrid bedankt voor deze zeer geslaagde avond met bijzondere bieren en bijpassende gerechten.

Hier onder enkele foto’s van deze leuke avond.