Foto verzameling motortourtocht 21 mei 2023

Toertochten

Motortourtocht 21-5-2023
Zondag was het eindelijk zover, de motorrit georganiseerd via de PV-Sante. De hele week het weerbericht in de gaten gehouden en de vooruitzichten zagen er goed uit.
De groep bestond uit 12 motoren van uiteenlopende fabrikanten (Yamaha, Honda, Aprilla, Suzuki en zelfs 2 Harley’s waren vertegenwoordigt)
Rond 830 uur werden we in Weidesteyn ontvangen met koffie en rond 900 uur begon de tocht. Deze keer stond west Drenthe en Friesland op het menu. Boerenland weggetje, bosrijk gebieden, kleine dorpjes, dijk weggetjes eigenlijk hebben we alles gezien (behalve snelwegen).
Na een paar uur rijden bereikten we onze eerste stop; vakantiepark de Eese in De Bult.
Na de koffie (met appelgebak/ cheesecake/ browny) gingen we verder.
De reis ging verder in Friesland, hier en daar was het centrum afgesloten i.v.m. feestelijkheden maar daar kwamen wij ook goed via een alternatieve routes langs.
In Noordwolde konden we de motoren opnieuw stallen voor een lunch. De uitbater werd een beetje overvallen door een bestelling waar pakweg een halve kippenren voor nodig was, maar in een aantal sessies had iedereen zijn lunch op tafel. Bij Henk-Roel moest een plaatselijk vogel zijn hoge nood kwijt dus dat was weer hard lachen voor Aaldert.
Tijdens onze lunch kwam er ook een voor mij een bekende motorliefhebber voorbij. Valentino (niet Rossi maar een andere Valentino) was toevallig in Noordwolde met zijn oma en bewonderde de motoren. Wij blij dat we zo gewaardeerd werden met onze motoren, maar helaas ging de belangstelling van Valentino toch uit naar de mooie Harley Davidson. Een foto was het resultaat!
Na de lunch werd de tocht vervolgt over de Friese dijkjes en ophaalbruggen. Was wel opletten door de vele fietsers onderweg.
In de Weerribben nog even gestopt voor een ijsje, het weer was daar echt geschikt voor, waarnaar het laatste gedeelte van de tocht naar Weidesteyn plaatsvond. Rond 1700 uur arriveerden we weer in Hoogeveen.
Het was een mooie dag en een mooie route, Bedankt Klaas Masselink en Henk-Roel voor het organiseren.