Foto verzameling Koblenz 02 juni 2023

Reizen

Dag 1: vrijdag 2 juni 2023

We vertrekken om 8.00 uur bij de Luwte en onderweg hebben we koffie gedronken met gebak, bij restaurant Het Witte Huis in het stadje Zeeland.

 

Hierna rijden we via de Eifel naar Cochem aan de Moezel. Hier kan iedereen vrij het mooie stadje bewonderen en lunchen op eigen gelegenheid. Je kon hier met een treintje door de stad, enkele personen reden zwart mee waar ze helemaal niets aan konden doen.

Rond vier uur zijn we met veel omleidingen en nog in de stau gestaan, richting Koblenz naar het hotel Wyndhamgarden*** gereden, waar een diner staat te wachten. De avond is vrij te besteden.

 

Dag 2: zaterdag 3 juni 2023

Na een heerlijk ontbijt vertrekken we naar Rudesheim langs de Rijn. Hier waren ze ook met de weg bezig en via een mooie omleidingsroute door de bergen (15% omhoog) kwamen we aan in deze toeristische plaats. Rond half twee rijden we naar Koblenz. Hier worden we afgezet bij de Deutsches Eck waar de Rijn en de Moezel zich splitst. In het park heerste een hele gezellige sfeer er was een bierbeurs. Waar je ook de echte Duitse braadworst kon kopen. Het uitzicht vanuit de kabelbaan was grandioos.

Rond vijf uur zijn we richting het hotel gegaan waar iedereen het diner zich goed liet smaken.

De gezellige avond begon om half negen en iedereen was zeer nieuwsgierig wat we gingen doen. Het werd het spel de jongens tegen de meisjes waar iedereen met veel plezier aan heeft mee gedaan. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.

De meisjes hebben natuurlijk gewonnen !!

De avond was zeer geslaagd.

 

 

 

 

Dag 3: zondag 4 juni 2023

We zijn de dag goed begonnen velen van ons werden gewekt door het brandalarm. Iedereen moest naar buiten. Het bleek achteraf gelukkig om een oefening te gaan. Na het ontbijt vertrekken we naar Keulen. De route die Tiddo had uitgezocht ging langs de rivier de Lahr naar Altenahr. Hier waren de gevolgen nog duidelijk zichtbaar van de overstroming in 2021. In Keulen aangekomen kon men de Dom bezichtigen en /of de binnenstad in. Na vele omleidingen en met een tussenstop in Dalen bij restaurant De Baander waar we afsluiten met een afscheidsdiner, zijn we om tien uur weer terug in Hoogeveen. Het was een zeer geslaagd en gezellig weekend.

 

 

 

 

Groetjes van twee enthousiaste medereizigers,

Janni en Alice

 

 

 

flyer programma: Flyer programma stedentrip Koblenz

Hieronder de groepsfoto. Ik heb hem bovenaan gezet, want ik vond hem zo leuk dat een plekje onderin niet verdient is.