Foto verzameling kerstmarkt Essen 25 november 2023

Vrije tijd bestedingen

Kerstmarkt Essen zaterdag 25 november 2023

 

Zaterdagochtend 09:00 uur melden wij (het bestuur) ons in Weidesteijn om de laatste puntjes op de “i” te zetten. Koffie voor in de bus werd geregeld evenals de koeken.

Na wat verwarring over welke bus nou de juiste was zijn we toch klokslag 10:00 uur vertrokken.

Na 2,5 uur arriveerden we in Essen. We konden bij het station uitstappen waarna we na een kleine wandeling aankwamen in het centrum van Essen.

Na eerst direct een lunchroom te hebben bezocht voor een kop koffie met lekkers zijn we daarna de binnenstad binnengelopen. Het weer was een beetje wisselvallig, maar we konden die buien opvangen door een winkel binnen te duiken. Metterdaad werd het iets droger en kwamen we aan bij het middeleeuwse kerstmarkt (als onderdeel van de grote). Hier hebben we wat genuttigd (braad worst) en verderop was een middeleeuwse kroeg. Die moesten we testen!! Deze was supergezellig. 2 uur lang met gezelschapspelletjes, live muziek en lekkere drankjes! Hierna weer naar buiten om onze tocht te vervolgen. Overal stonden verlichte beelden, er stond een reuzenrad en heeel veeel eetkraampjes.

Zo tegen 17:00 uur maar een pizzeria ingedoken voor de inwendige mens. Toen wij weer voldaan buiten stonden was het inmiddels donker en wachtte de kerstmarkt in al zijn glorie.

Wat een leuke sfeer en wat was er veel te zien. Enorm veel lampjes en prachtige kraampjes.

Rond 18:45 liepen we weer naar de bus alwaar wij rond 19:00 uur weer huiswaarts gingen.

Het was een mooie gezellige dag en zeker het herhalen waard.

Herald