Na Berlijn, Parijs, Brussel, Gent & Brugge, Trier, Lake District, Romantische Strasse, Normandië, Kopenhagen & Malmo, Halle, Leipzig & Dresden, Zuid-Engeland, Praag, Champagnestreek, Barcelona, Londen, Valencia en Madrid heeft de PV voor 2019 een buitenlandse reis naar Boedapest samengesteld.

Laat je betoveren door ‘De koningin van de Donau’ en proost op een onvergetelijk verblijf met een glaasje pálinka.

Foto: Thomas D. Mørkeberg (Flickr)

ProgrammaKostenAanmeldingAandachtspunten

Programma
Samen met Boerhof Reizen en Sunair hebben we het volgende programma samengesteld met veel gezamenlijke momenten, maar ook voldoende momenten om op eigen gelegenheid deze prachtige stad te verkennen.

Dag 1: donderdag 30 mei 2019 (Hemelvaartsdag)
We vertrekken om 4.30 uur vanaf P5 bij het Icare gebouw. We gaan met de bus naar Schiphol. Op Schiphol is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee. Vervolgens vliegen we om 08.50 uur met KLM naar Boedapest. We starten direct met een rondrit door Boedapest onder leiding van een Nederlandssprekende gids, zo maken wij op een ‘snelle’ manier kennis met de stad. Na deze tour gaan we naar het hotel om in te checken. U kunt de rest van deze dag naar eigen inzicht invullen. Het diner is op eigen gelegenheid.

We verblijven in hotel Ibis Styles Budapest Centre ***. Het hotel is gehuisvest in een volledig gerenoveerd gebouw uit het einde van de 19e eeuw in het stadsdeel Pest, halverwege tussen de Donau en Station-Oost in Boedapest. Op slechts 100 meter afstand vindt u het plein Blaha Lujza, waar de rode metrolijn stopt. Het Joods Museum bevindt zich ook in de buurt. De charmante kamers kijken uit op de straat Rákóczi of de tuin en hebben een gezellige en comfortabele sfeer.

Dag 2: vrijdag 31 mei – Stadswandeling door het historische centrum
Vandaag starten we vanaf het hotel met een stadswandeling met twee Nederlandssprekende gidsen.
We maken een wandeling in het stadsdeel Pest, want daar liggen de bezienswaardigheden van Boedapest wat verspreid. In het stadsdeel Buda ligt alles geconcentreerd in de Burchtwijk en is het eenvoudig om niets te missen. Deze wandeling brengt je over de lengte van Pest waarbij je niets mist van de hoogtepunten. In Pest situeren de meeste bezienswaardigheden zich tussen de Centrale Markthal (Vásárcsarnok) en het bijzonder mooie Parlementsgebouw.

Onderweg is er uiteraard tijd voor een koffiestop op van de terrasjes. Na deze stadswandeling kunt u deze dag naar eigen idee verder doorbrengen.

Dag 3: zaterdag 1 juni – Highlights fietstour
Vandaag gaan we Boedapest ontdekken per fiets: een ontspannen manier om Boedapest te leren kennen. Tijdens de Boedapest fietstour fietsen we in een rustig tempo langs alle mooie en belangrijke highlights van de stad, met gids! De Hongaarse hoofdstad is pas sinds eind 1800 zoals wij het kennen. Hiervoor scheidde de Donau Boeda van de stad aan de andere kant, Pest. Door deze samensmelting is Boedapest een unieke maar ook leuke samensmelting van twee oude steden. Met de Boedapest fietstour fietsen we in het vroegere Pest. Dankzij de prachtige gebouwen, parken en pleinen meer dan de moeite waard om deze kant van de stad een keer te bekijken. Na het ochtendprogramma kunt u deze dag verder naar eigen idee invullen.

Dag 4: zondag 2 juni – vrije besteding
Alweer onze laatste dag. Deze dag kunt u naar eigen idee doorbrengen. In de loop van de middag wordt u naar het vliegveld gebracht, waarna we om 17.05 uur naar Schiphol terug zullen vliegen.

Bij aankomst in Amsterdam staat onze bus weer voor ons klaar. Deze bus zal ons weer naar Hoogeveen brengen. Tijdens de terugreis wordt u gevraagd om uw tips en tops in het schrijfblok te vermelden. We zullen hier rond 22.00 uur aankomen.

Foto: Richard Ricciardi (Flickr)

Kosten
Kosten voor PV-leden en inwonende gezinsleden of een pv-lid met 1 introducee: € 475,- per persoon op een tweepersoonskamer. Meerprijs voor een eenpersoonskamer € 165,-.

Inbegrepen:
• Vervoer naar Schiphol
• Retourvlucht Schiphol – Boedapest
• Drie overnachtingen in hotel Ibis Styles Budapest Centre ***. incl. ontbijt
• Transfer naar het hotel
• Nederlandssprekende gids in de bus op dag 1
• Nederlandssprekende gids tijdens de stadswandeling op dag 2
• Fietstoer door Boedapest op dag 3
• Transfer naar het vliegveld op dag 4
• Vervoer van Schiphol naar Hoogeveen.

Niet inbegrepen:
• Overige maaltijden en consumpties.
• Overige excursies en entreegelden.
• Onkosten voor de bagage. We gaan ervan uit dat u reist met alleen handbagage. Wilt u toch een koffer mee, dan zijn daar extra kosten aan verbonden. Als de vliegtickets gekocht zijn, zullen we de richtlijnen van de vliegmaatschappij communiceren.

De PV biedt u de mogelijkheid om de deelnamekosten in twee termijnen te betalen. Na bevestiging van deelname dient u binnen 4 weken de eerste € 200,00 over te maken. Het restantbedrag dient uiterlijk 15 januari 2019 op de rekening van PV Santé te zijn overgeboekt: NL 19 INGB 0007710499 t.n.v. PV Santé o.v.v. uw naam en bevestigingsnummer.

Aanmelden
Aanmelding is niet meer mogelijk.

Foto: Thomas Depenbusch (Flickr)

Enkele aandachtspunten
• Indien u zich terugtrekt nadat uw boeking administratief is verwerkt, zijn wij genoodzaakt € 25,- administratiekosten in rekening te brengen.
• Deze reis valt onder de Stichting Garantiefonds Reisgelden.
• Reis- en annuleringsverzekering zijn verplicht. U dient dit zelf te verzorgen.
• Bij het voortijdig uit dienst treden dient tijdig contact opgenomen te worden met de voorzitter.
• Zorg voor een geldig legitimatiebewijs (paspoort of identiteitsbewijs).
• Het is niet toegestaan om tijdens het ontbijt in het hotel een lunchpakket te maken. Mocht u hier belangstelling voor hebben dan kunt u dit zelf via de receptie bestellen en afrekenen.
• Voor vertrek ontvangt u een mobiel telefoonnummer van de PV, zodat u tijdens deze trip altijd een bestuurslid kunt bereiken.
• Houd rekening met zakenrollers, let dus goed op uw spullen.
• We zullen tijdens deze dagen nog een groepsfoto maken.
• Wij reizen met Boerhof Reizen, Kleine Oever 4, 7941 BK Meppel, 0522 – 253000. Bij calamiteiten is Dhr. Boerhof permanent aanspreekbaar.
• Maximaal 50 personen.
• Iedere avond zullen de tijden van het ontbijt en vertrektijden worden aangeplakt in het hotel.
• We reizen als groep, het is niet de bedoeling dat u van tevoren zelf gaat inchecken.
• Wijzigingen onder voorbehoud.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Riek Fictorie, tel. 0528 – 286 554 of b.g.g. 0528- 267 097 (thuis) of via de e-mail: r.fictorie@treant.nl (bij voorkeur via de mail).

Klik hier om de reisbeschrijving te downloaden.