Na Noord-Engeland, Parijs, Berlijn, Brugge en Trier gingen we in 2009 naar de Romantische Strasse in Duitsland. Het programma staat hieronder.

Bekijk de foto’sLees de impressies.

Romantische Strasse?
De oudste en meest bekende toeristische route van Duitsland is de Romantische Strasse. Van Würzburg tot Füssen loopt deze 350 kilometer lange route door een schilderachtig landschap met prachtige natuur en bijzondere oude steden. U zult ogen te komen bij de steeds weer wisselende en betoverende uitzichten. Tijdens deze reis bezoeken we de schilderachtige steden zoals Bad Mergentheim, Feuchtwangen en Dinkelsbühl. Onze verblijfplaats Rothenburg ob der Tauber is een bezienswaardigheid op zich! Het is één van de best bewaard gebleven middeleeuwse steden van Duitsland. U vindt er vakwerkhuizen, burchten, kerken en musea.

Programma
Dag 1: donderdag 21 mei 2009 (Hemelvaartsdag)
We vertrekken om 07.00 uur vanaf De Luwte en rijden naar het welbekende plaatsje Königswinter. Uiteraard wordt er onderweg gestopt voor een kop koffie met iets lekkers dat u namens de PV krijgt aangeboden. In Köningswinter kunt u op eigen gelegenheid de lunch gebruiken in één van de vele restaurants in het gezellige centrum. Langs de oevers van de Rijn kunt u een wandeling maken. Vervolgens rijden we via Koblenz naar ons hotel in Rothenburg ob der Tauber. We verblijven in hotel Schranni. Nadat u de koffers in uw kamer hebt gezet, staat een heerlijk diner voor u klaar in het restaurant. De avond kunt u naar eigen inzicht invullen.

Dag 2: vrijdag 22 mei 2009
Na het ontbijt maken we een mooie natuurrondrit over de Romantische Strasse. Via Creglingen, bekend om zijn gotische Herrgotskirche, en Röttingen met zijn wijnbouw en zonnewijzers rijden we naar Weikersheim. Hier ziet u het kasteel van Weikersheim. Via Bad Mergentheim, bekend om zijn voormalige waterburcht en geneeskrachtige bronnen, rijden we door de prachtige natuur van het Taubertal terug naar Rotnenburg ob der Tauber. Hier kunt u de historische binnenstad bezoeken met de beroemde “Doppelbrucke” en de St. Wolfgangskerk en de vele romantische straatjes om doorheen te wandelen. Bekijk de middeleeuwse stadsmuur uit de 14e eeuw en het stadhuis op de historische marktplaats. U kunt uw eigen tijd invullen en kunt u te voet het hotel weer bereiken. De avond kunt u naar eigen inzicht invullen.

Dag 3: zaterdag 23 mei 2009
Ten zuiden van Rothenburg bevinden zich aan de Romantische Strasse de mooie plaatsen Dinkelsbühl en Feuchtwangen. Dinkelsbühl, ook wel het “Kulterdenkmal van de Romantische Strasse” genoemd, staat bekend als een historische stad met 16 torens. Feuchtwangen heeft een prachtig, historisch marktplein met oude Frankische vakwerkhuizen en de mooie Stiftskirche, de voormalige kloosterkerk. Na een bezoek aan beide plaatsen rijden we terug naar ons hotel. De avond kunt u naar eigen inzicht invullen.

Dag 4: zondag 24 mei 2009
Na het ontbijt is het al weer tijd om te vertrekken. We rijden naar Wurzburg voor een uitgebreid bezoek van deze mooie stad. Vervolgens rijden we terug naar Nederland. We zullen deze vier dagen gezamenlijk afsluiten met een afscheidsdiner in Restaurant Boszicht in Didam. Om 22.00 uur verwachten we weer terug te zijn bij ziekenhuis Bethesda. Samen met onze chauffeur doen wij onze uiterste best om u een paar heerlijke dagen te verzorgen waar u nog met veel plezier op terug kunt kijken.