Van 21 t/m 24 mei 2009 heeft de PV een meerdaagse buitenlandse reis georganiseerd naar de Romantische Strasse (Zuid-Duitsland). Alle deelnemers werden gevraagd om een korte reactie op deze 4-daagse reis te geven. Zie hier het resultaat.

Het was weer geweldig gezellig en goed verzorgd! PV, en met name Riek en Tineke, bedankt voor alles en Klaas, onze chauffeur, graag tot een volgende keer.
Hanneke & Geja – lees het uitgebreide verslag van Hanneke en Geja in het PV-nieuws

Vier dagen genieten. Rothenburg o.d. Tauber, een prachtige oude stad, met een schitterende omgeving. Een goed hotel. En dan ook nog de bergen (met sneeuw) zien van Zuid-Duitsland en Oostenrijk. Wat wil je nog meer. Prachtige landschappen en veel cultuur ontmoet. Goede begeleiding en sympathieke medepassagiers en dan niet te vergeten onze chauffeur Klaas. Voor herhaling vatbaar!
Manny & Jan

In Dinkelsbühl hebben we de kerktoren beklommen, al waar we een prachtig uitzicht hadden over de stad. Het was zonnig weer, zodat we “ver” konden kijken. Al met al geweldig!
Janny & Hendrikus

Onze eerste keer dat we mee geweest zijn met een reisje van de PV. Het was een goed verzorgde en gezellige reis. Veel van de omgeving gezien. Dag drie, Zuid-Duitsland, vonden we ontzettend mooi. Prima hotel en lekker te eten.
Jannie & Jenny

Het is weer fantastisch geweest. We hebben genoten. Het hotel was super. Bedankt voor de goede zorgen, bestuur van de PV. We gaan volgend jaar weer mee, zoals het er nu naar uit ziet.
Henk & Netty

De reis had niet beter kunnen zijn: mooi weer, goed humeur met onze vrienden die voor de eerste keer meegaan. Alles schitterend, alleen jammer dat er zo nodig een dvd aan moet in plaats van een leuk muziekje. Verder de complimenten voor de organisatie en tot volgend jaar.
Jan & Alie

Het was ons tweede reisje dat we meegingen. Rothenburg ob der Tauber was een mooie stad. Het hotel was goed en het eten geweldig. Füssen en Dinkelsbühl waren ook zeer de moeite waard. Het waren weer vier mooie dagen om naar terug te kijken.
Zwany & Janneke

We hebben weer genoten van vier mooie dagen en goed weer. Tijdens het reizen wat regen, maar dat was voor het stof. Riek en Tineke en aanhang, het was weer geweldig en wat een organisatie om alles zo op rolletjes te laten lopen. Op naar de volgende reis, ook dat komt zeker weer goed. Bedankt!
Janny & Gea

Voor ons de eerste meerdaagse reis met PV Santé. De reis en vooraf ook zeer goed georganiseerd. Complimenten voor de chauffeur en reisleidster. Wat we hebben bezichtigd was zeer de moeite waard, wel heel veel in een korte tijd. Kortom wat ons betreft: zeer geslaagd!
Dick & Lammie

Onze vierde meerdaagse trip met de PV en uiteraard weer gezellig en goed georganiseerd. Een goed hotel en veel indrukwekkende dingen gezien. Dus wij gaan de volgende keer zeker weer mee. PV Bedankt en ga zo door!
Jan & Miny

Het was weer gezellig en leuke uitstapjes. De topper van dit weekend was voor ons Füssen. Zondag hadden we graag wel langer in Würzburg willen blijven, maar ook Klaas zit met zijn rijtijden en aan alles komt eens een eind. De organisatie was weer perfect. Riek en Klaas bedankt!
Janny & Pieter & Bertus en Hennie

Ons “trio” heeft ook dit maal volop genoten van deze buitenlandse trip langs vele schitterende plaatsjes aan de Romantische Strasse. Romantiek genoeg, veel bier en wijn wat rijkelijk vloeide, heerlijk eten, goede verzorging van zowel de PV als de chauffeur. Vooral Füssen was zeer de moeite waard, alleen waren sommige voeten zo opgezwollen dat de schoenen niet meer aan de voeten pasten. Nou ja, dan de volgende keer maar op blote voeten verder. Volgend jaar zijn we zeker weer aanwezig.
Henk & Wil & Alie

Vier dagen lang genieten van rust, eten en drinken en een prachtig land. Prima georganiseerd door de PV. Goede keuze om het programma aan te passen en Füssen toe te voegen. Letterlijk en figuurlijk een hoogte punt. Goed gereden met een prima humor. Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij.
Harry & Anneke

Wij zijn voor de tweede keer mee geweest met een buitenlandse reis van de PV. We hebben er van genoten. Het is een prachtig land met veel historische gebouwen. Het kasteel Neuschwanstein was ook echt de moeite waard! Het hotel was prima, alles weer goed georganiseerd door de PV en natuurlijk een veilig thuis komen dankzij Klaas. Het waren vier prachtige dagen en prachtig weer!
Bert & Carla

We hebben al met al veel lol gehad onder elkaar. Het was allemaal goed geregeld. Het weer werkte zeker mee. Jammer dat alle mensen niet op een lijn zitten… er werd nog wel eens gemopperd over bepaalde dingen en dan denken wij …. Regel het zelf maar eens! Het valt niet mee om het iedereen altijd naar de zin te maken. Heel goed gedaan organisatie!
Geke & Gea & Gerrit & Henk

We hebben heel erg genoten van deze vier dagen en zijn zeker van plan om nog een keer terug te gaan naar de Romantische Strasse. Wat een mooie dorpjes en gebouwen. Het hotel was erg goed, we hebben gesmuld van het lekkere eten. Zoals altijd was alles weer SUPER TOLL, Vielen dank!
Nel & Mieke

Eigenlijk is alles al gezegd, we hebben genoten. Dankzij de goede organisatie van Riek en Tineke en Klaas. Het was geweldig!
Koos & Fenny

Mooi weer, veel gezien, goed hotel, lekker gegeten. We hebben echt genoten. Op naar volgend jaar. Bedankt PV!
Egbert & Grietje

Zoals zo velen al gezegd hebben, het was een super mooie en gezellige stedentrip. We moesten wel veel in de bus zitten, maar dat hadden we er wel voor over. Riek en de rest van de PV heel erg bedankt!
Arend & Gea

PV wat een leuke trip hebben jullie in elkaar gezet, ook Klaas bedankt voor de inbreng in het geheel. Een goed hotel met fijne bedden om weer nieuwe energie op te doen voor de volgende dag. Af en toe vonden we de reistijd wel lang, maar wat we te zien hebben gekregen maakte veel goed. We hebben genoten. We zijn blij dat we mee konden en tot volgend jaar.
Gerard en Ina

De Romantische Strasse loopt van Würzburg naar Füssen en is heel lang en we hebben het eind en begin gezien. Prachtige ritten door mooie stadjes en gebieden. Mooie kastelen en vergezichten. Rothenburg een oude vestingstad met romantische straatjes en pleintjes waar je heerlijk een glaasje kon drinken op een terras. Het hotel was mooi en het eten heerlijk (wat wil je als Nederlander nog meer). We hebben genoten van deze vier dagen. Een mooie tocht uitgestippeld door de PV. Bedankt! En tot volgend jaar.
Jim & Anneke

Het waren vier prachtige dagen. We hebben veel gezien. Stadjes, vakwerkhuizen, kerken en niet te vergeten die prachtige extra excursie naar Neuschwanstein. De verzorging was weer perfect. Goed hotel, lekker eten. Würzburg een mooie stad om terug te zien. Hele mooie ritten over de Romantische Strasse. PV Bedankt en volgend jaar gaan we wee mee naar Normandië.
Wim & Leida

Het was weer een gezellig weekend. Een goed en verzorgd weekend. We hebben veel kunnen zien. Wel erg veel in de bus, dat is minder leuk. De groep ging leuk en gezellig met elkaar om. Prachtig! We hadden lol met de mensen die we eigenlijk niet kennen. En was voldoende lekker eten en heerlijke bedden. Het was echt goed voor elkaar. Maar mooi vond ik ook, dat er nog stilte is, voor en na het eten. Netjes, dat er ook nog ruimte is voor God. Ook belangrijk met zulke dagen. Dank jullie wel voor deze mooie herinnering.
Gert & Ineke

Het was weer vanouds PV. Goed hotel en aantrekkelijk programma. Heel leuk het slot Neuschwanstein ingepast. Dit was letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt.
Tineke & Teun

De stukjes die ik schrijf zijn altijd moeilijk te lezen. Mijn handschrift is uitermate slecht. Vooral in een deinende bus met een schrijfblok op mijn knie, maar daar gaat het nu niet over. Waar ik wil benoemen is telkens weer de voortreffelijke manier waar een club van vrijwilligers een trip neer zetten, die klinkt als een klok. Met de ervaring van firma Boerhof is het genieten (bobbels en hobbels in de weg zorgen voor hoogte en laagten gelijk een muziekstuk) van minuut tot minuut. De flexibiliteit, aanpassingen en het schema, een extra duik in de kas: dit alles ter ere van onze gasten. De kennis van de chauffeur en de onuitputtelijke rol van Riek dragen wat al het andere verdienen een geweldige pluim. Een dikke tien wederom. Dit romantische avontuur is super geslaagd. We hopen met de opgedane indrukken en het zeer fraaie landschap, de prachtige kastelen en de vriendelijkheid van de Duitsers in ons doen en laten kan voeden en ons kan sterken in de zorg voor de medewerkers in de zorg voor een beter niveau. Want dat begint bij je zelf. Nogmaals hartelijk dank!
Dick & Hetty

Terugkijkend kan ik zeggen dat we geweldige dagen hebben gehad. Veel wil ik aan het bovenstaande niet meer toevoegen, ik wil alleen iedereen nogmaals bedanken. Namens de pv heb ik met veel enthousiasme, plezier en liefde de voorbereiding en de uitwerking gedaan. Ik heb mijn best gedaan om het iedereen naar de zin te maken. De deelnemers hebben prima een indruk van deze middeleeuwse handelsweg in Zuid Duitsland kunnen krijgen. Mogelijk dat men later op eigen gelegenheid nog eens een keer terug gaat naar dit schitterende land. We hebben vier dagen kunnen proeven aan de Duitse cultuur en gewoonten en niet te vergeten de prachtige natuur.
In mijn ogen was dit een zeer geslaagde activiteit! Op www.pvsante.nl vindt u ook de foto’s van deze prachtige dagen. Lieve mensen, bedankt!

Met vriendelijke groet,
Riek Fictorie, voorzitter