Na buitenlandse reizen naar Berlijn, Parijs, Brussel, Gent & Brugge, Trier, Lake District, Romantische Strasse, Normandië, Kopenhagen & Malmo, Halle, Leipzig & Dresden, Zuid-Engeland, Praag, Champagnestreek, Barcelona, Londen en Valencia heeft de PV voor 2018 een buitenlandse reis naar Madrid samengesteld.

De reis is inmiddels achter de rug. Wil je nagenieten of ben je benieuwd hoe je collega’s het gehad hebben? Lees hier de impressies van de deelnemers (word-bestand) en bekijk de foto’s, deel 1 en deel 2.
 

Het Palacio Real in Madrid. Foto: Joan

De bruisende hoofdstad van Spanje was vroeger, als eerste intercontinentale hoofdstad, het centrum van de wereld. Hierdoor kent het een grote culturele rijkdom, wat zich uit in musea vol beroemde meesterwerken, prachtige paleizen, barokke kerken en schitterende gebouwen. Ook op culinair gebied is alleen het beste goed genoeg voor de levendige Madrilenen. U treft overal gezellige bars, taverna’s, restaurants en terrazas (buitencafés) aan, waar alles op aangename wijze genuttigd kan worden. Ontspan zoals de Madrilenen doen en bezoek het 17e-eeuwse Park Retiro of de altijd levendige El Rastro vlooienmarkt op zondag. Madrid bruist en is met recht het kloppende hart van Spanje.

ProgrammaKostenAanmeldingAandachtspunten

Programma
Samen met Boerhof Reizen en Sunair hebben we het volgende programma samengesteld met veel gezamenlijke momenten, maar ook voldoende momenten om op eigen gelegenheid deze prachtige stad te verkennen.

Dag 1: donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag)
We vertrekken om 02.30 uur vanaf P5, de parkeerplaats bij het Icare-gebouw. Voor het instappen wordt u verzocht uw geldige paspoort of identiteitskaart te tonen. We gaan met de bus naar Schiphol. Op Schiphol is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee. Vervolgens vliegen we met KLM (KL1699) om 07.00 uur naar Madrid. We starten direct met een rondrit door Madrid onder leiding van een Nederlandssprekende gids. Zo maken wij op een ‘snelle’ manier kennis met de stad en directe omgeving. Na deze tour gaan we naar het hotel om in te checken. U kunt de rest van deze dag naar eigen inzicht invullen. Het diner is ook op eigen gelegenheid.

We verblijven in Hotel Novotel Madrid Centre****. Dit hotel ligt in de wijk Salamanca. Het Retiro Park bereikt u te voet binnen 8 minuten wandelen. Het dichtstbijzijnde metrostation is op 450 meter, O’Donnell. In de directe omgeving zijn winkels, bars, restaurants en banken te vinden.

Dag 2: vrijdag 11 mei – Stadswandeling
Vandaag starten we vanaf het hotel met een stadswandeling met Nederlandssprekende gidsen. U komt langs de belangrijkste monumenten van de stad. Onderweg is er uiteraard tijd voor een koffiestop op een van de terrasjes. Na deze stadswandeling kunt u deze dag naar eigen idee verder doorbrengen.

Dag 3: zaterdag 12 mei – Fietstour in Madrid
Op deze ochtend gaan we Madrid verkennen per fiets. We worden met de bus naar het startpunt gebracht. Onderweg gaan we samen Tapas eten. Na het ochtendprogramma kunt u vanaf het startpunt deze dag verder naar eigen idee invullen.

Dag 4: zondag 13 mei – vrije besteding
Alweer onze laatste dag. Deze dag kunt u volledig naar eigen idee doorbrengen. Aan het begin van de avond wordt u naar het vliegveld gebracht, waarna we om 20.15 uur (KL 1706) naar Schiphol terug zullen vliegen.

Wij hopen om 22.45 uur weer in Amsterdam aan te komen. Bij aankomst in Amsterdam staat onze bus weer voor ons klaar. Deze bus zal ons weer naar Hoogeveen brengen. We verwachten omstreeks 02.00 uur terug te zijn in Hoogeveen.

Het Prado Museum – Foto: Jonathan Vitela

Kosten
Kosten voor PV-leden en inwonende gezinsleden of een pv-lid met 1 introducee: € 560,- per persoon op een tweepersoonskamer. Meerprijs voor een eenpersoonskamer € 200,- (totale kosten voor één persoon dus € 760,-).

Inbegrepen:
• Vervoer, inclusief vlucht.
• Drie overnachtingen in hotel Novotel Madrid Centre ****, incl. ontbijt.
• Nederlandssprekende gids in de bus op dag 1.
• Nederlandssprekende gids tijdens de stadswandeling op dag 2.
• Transfer naar het startpunt van de fietstour op dag 3.
• Fietstoer met tapas door Madrid op dag 3.

Niet inbegrepen:
• Overige maaltijden en consumpties.
• Overige excursies en entreegelden.
• Onkosten voor de bagage. We gaan ervan uit dat u reist met alleen handbagage. Wilt u toch een koffer (20 kg) mee, dan zijn daar extra kosten aan verbonden. Klik hier voor meer informatie over de bagageregeling bij KLM.

Plaza Mayor – Foto: esmadrid.com

De PV biedt u de mogelijkheid om de deelnamekosten in twee termijnen te betalen. Na bevestiging van deelname dient u binnen 2 weken de eerste € 250,00 over te maken. Het restantbedrag dient uiterlijk 15 januari 2018 op de rekening van PV-Santé te zijn overgeboekt: NL 19 INGB 0007710499 t.n.v. PV-Santé o.v.v. uw naam en bevestigingsnummer.

Aanmelden
Heeft u belangstelling voor deze activiteit, dan wordt u verzocht dit formulier volledig ingevuld en vergezeld van kopie van paspoort(en) of identiteitskaart(en) in te leveren bij Riek Fictorie (brievenbus van de PV). Aanmeldingen worden verwerkt in volgorde van binnenkomst.

Opgave is niet meer mogelijk. Wel kunt u op de reservelijst gezet worden.

Foto: esmadrid.com

Enkele aandachtspunten
• Indien u zich terugtrekt nadat uw boeking administratief is verwerkt, zijn wij genoodzaakt € 25,- administratiekosten in rekening te brengen.
• Het is niet toegestaan om tijdens het ontbijt in het hotel een lunchpakket te maken. Mocht u hier belangstelling voor hebben dan kunt u dit zelf via de receptie bestellen en afrekenen.
• Deze reis valt onder de Stichting Garantiefonds Reisgelden.
• Reis- en annuleringsverzekering zijn verplicht. U dient dit zelf te verzorgen.
• Bij het voortijdig uit dienst treden dient tijdig contact opgenomen te worden met de voorzitter.
• Zorg voor een geldig legitimatiebewijs (paspoort of identiteitsbewijs).
• Voor vertrek ontvangt u een mobiel telefoonnummer van de PV, zodat u tijdens deze trip altijd een bestuurslid kunt bereiken.
• Wij reizen met Boerhof Reizen, Kleine Oever 4, 7941 BK Meppel, 0522 – 253000. Bij calamiteiten is Dhr. Boerhof permanent aanspreekbaar.
• Wijzigingen onder voorbehoud.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Riek Fictorie, tel. 0528 – 286 554 of b.g.g. 0528- 267 097 (thuis) of via de e-mail: r.fictorie@treant.nl (bij voorkeur via de mail).

Klik hier om de reisbeschrijving te downloaden.