Na Berlijn, Parijs, Brussel, Gent & Brugge, Trier, Lake District, Romantische Strasse, Normandië, Kopenhagen & Malmo, Halle, Leipzig & Dresden, Zuid-Engeland, Praag, Champagnestreek, Barcelona en Londen is de PV in 2017 op buitenlandse reis naar Valencia gegaan. Lees de reacties (word-bestand) of bekijk de foto’s.

Irene Grassi

Foto: Irene Grassi

Valencia is hot! Was deze stad altijd slechts een provinciale hoofdstad, sinds de architect Santiago Calatrava zijn futuristische invloeden op de stad heeft losgelaten, heeft Valencia een revolutionaire gedaantewisseling ondergaan en bruist de stad als nooit tevoren. Het originele stadscentrum met haar oude kathedraal, de sfeervolle wijken Eixample, El Carmen en het levendige stadsplein Plaza Tossai maken Valencia tot een interessante bestemming. Het uitgaansleven is er prima en de vele terrassen en restaurantjes nodigen uit tot een heerlijk verblijf.

ProgrammaKostenAanmeldingAandachtspunten

Programma
Samen met Boerhof Reizen en Sunair hebben we het volgende programma samengesteld met veel gezamenlijke momenten, maar ook voldoende momenten om op eigen gelegenheid deze prachtige stad te verkennen.

Antonio Marin Segovia

Foto: Antonio Marin Segovia

Dag 1: donderdag 27 april (Koningsdag)
We vertrekken om 02.15 vanaf P5 (bij Icare) met de bus naar Eindhoven. Op Eindhoven is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee. Vervolgens vliegen we met Transavia (HV 5105) om 07.35 uur naar Valencia, waar we om 09.55 uur aankomen. We starten na aankomst direct met een rondrit door Valencia onder leiding van een Nederlandssprekende gids, zo maken wij op een ‘snelle’ manier kennis met de stad en directe omgeving. Na deze tour gaan we naar het hotel om in te checken. U kunt de rest van deze dag naar eigen inzicht invullen. Het diner is ook op eigen gelegenheid.

We verblijven in hotel Catalonia Excelsior***. Dit hotel dateert uit het midden van de twintigste eeuw en is onlangs geheel gerenoveerd. Het heeft een perfecte ligging, midden in het centrum van de oude binnenstad met vele winkels, restaurants en bars in de nabije omgeving. Het hotel staat vlakbij Plaza de Ayuntamiento, de kathedraal en de Mercado.

Dag 2: vrijdag 28 april – Stadswandeling door het historische centrum
Vandaag starten we vanaf het hotel met een stadswandeling met Nederlandssprekende gidsen. U komt langs de belangrijkste monumenten van de stad, waaronder het treinstation, Stadhuisplein, de centrale markt, de Zijdebeurs, Plaza Redonda, de kathedraal, Plaza de la Virgen, de buitenkant van de basiliek en het Paleis van de Generalitat en de Serranostorens. Onderweg is er uiteraard tijd voor een koffiestop op een van de terrasjes of bij een traditionele horchateria. Na deze stadwandeling kunt u deze dag naar eigen idee verder doorbrengen.

Federico Galarraga

Foto: Federico Galarraga

Dag 3: zaterdag 29 april – Fietstour in Valencia
Vandaag gaan we Valencia ’s ochtends ontdekken per fiets: een ontspannen manier om Valencia te leren kennen. Valencia is een ideale fietsstad. Het is een vlakke stad. Tijdens de fietstour wordt zowel het historische centrum als de rivierbedding bezocht. We starten vanaf het hotel. Indien u dit wenst, kunt u de fiets tegen een meerprijs van € 7,- de gehele dag gebruiken. Als u hiervan gebruik maakt dient u de fiets bij het inleverpunt bij het park weer in te leveren. U dient dit op het aanmeldformulier te vermelden. Na het ochtendprogramma kunt u deze dag verder naar eigen idee invullen.

Dag 4: zondag 30 april – vrije besteding
Alweer onze laatste dag. Deze dag kunt u volledig naar eigen idee doorbrengen. Om 12.45 uur wordt u naar het vliegveld gebracht, waarna we om 15.30 uur met vlucht HV6336 naar Schiphol terug zullen vliegen.

Bij aankomst in Amsterdam staat onze bus weer voor ons klaar. Deze bus zal ons weer naar Hoogeveen brengen. Onderweg is er een gezamenlijk afscheidsdiner zodat we samen nog even terug kunnen kijken op vier enerverende dagen in deze prachtige Spaanse stad. We verwachten omstreeks 22.30 uur terug te zijn in Hoogeveen.

Foto: Gustavo M

Foto: Gustavo M

Kosten
Kosten voor PV-leden en inwonende gezinsleden of een pv-lid met 1 introducee: € 530,- per persoon op een tweepersoonskamer. Meerprijs voor een eenpersoonskamer € 140,-.

Inbegrepen:
• Drie overnachtingen in hotel Hotel Catalonia Excelsior***, incl. ontbijt.
• Nederlandssprekende gids in de bus op dag 1.
• Nederlandssprekende gids tijdens de stadswandeling op dag 2.
• Fietstoer door Valencia op dag 3.
• Afscheidsdiner op terugreis.

Niet inbegrepen:
• Overige maaltijden en consumpties.
• Overige excursies en entreegelden.
• Onkosten voor de bagage. We gaan ervan uit dat u reist met alleen handbagage. Wilt u toch een koffer mee, dan zijn daar extra kosten aan verbonden. Als de vliegtickets gekocht zijn, zullen we de richtlijnen van de vliegmaatschappij communiceren.

De PV biedt u de mogelijkheid om de deelnamekosten in twee termijnen te betalen. Na bevestiging van deelname dient u binnen 4 weken de eerste € 200,00 over te maken. Het restantbedrag dient uiterlijk 15 januari 2017 op de rekening van PV-Santé te zijn overgeboekt: NL26ABNA0574330690 t.n.v. PV-Santé o.v.v. uw naam en bevestigingsnummer.

Aanmelden
Heeft u belangstelling voor deze activiteit, dan wordt u verzocht dit formulier volledig ingevuld en vergezeld van kopie van legitimatiebewijs in te leveren bij Riek Fictorie (brievenbus van de PV). Aanmeldingen worden verwerkt in volgorde van binnenkomst.

Inmiddels is de reis vol. U kunt zich nog wel aanmelden voor de reservelijst.

Foto: Marcela Escandell

Enkele aandachtspunten
• Indien u zich terugtrekt nadat uw boeking administratief is verwerkt, zijn wij genoodzaakt € 25,- administratiekosten in rekening te brengen.
• Het is niet toegestaan om tijdens het ontbijt in het hotel een lunchpakket te maken. Mocht u hier belangstelling voor hebben dan kunt u dit zelf via de receptie bestellen en afrekenen.
• Deze reis valt onder de Stichting Garantiefonds Reisgelden.
• Reis- en annuleringsverzekering zijn verplicht. U dient dit zelf te verzorgen.
• Bij het voortijdig uit dienst treden dient tijdig contact opgenomen te worden met de voorzitter.
• Zorg voor een geldig legitimatiebewijs (paspoort of identiteitsbewijs).
• Voor vertrek ontvangt u een mobiel telefoonnummer van de PV, zodat u tijdens deze trip altijd een bestuurslid kunt bereiken.
• Wij reizen met Boerhof Reizen, Kleine Oever 4, 7941 BK Meppel, 0522 – 253000. Bij calamiteiten is Dhr. Boerhof permanent aanspreekbaar.
• Maximaal 50 personen.
• Wijzigingen onder voorbehoud.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Riek Fictorie, tel. 0528 – 286 554 of b.g.g. 0528- 267 097 (thuis) of via de e-mail: r.fictorie@treant.nl (bij voorkeur via de mail).

Klik hier om de Reisbeschrijving Verrassend Valencia 2017 te downloaden.