Het was een fantastische reis! Bekijk hier de foto’s, of lees de ervaringen van de deelnemers (word-document).

De Champagnestreek - foto CC BY-NC-SA door Vincent Brassinne

De Champagnestreek – Foto: Vincent Brassinne (CC BY-NC-ND)

Na Berlijn, Parijs, Brussel, Gent & Brugge, Trier, Lake District, Romantische Strasse, Normandië, Kopenhagen & Malmo, Halle, Leipzig & Dresden, Zuid-Engeland en Praag heeft de PV voor 2015 een buitenlandse reis naar de Champagnestreek in Frankrijk samengesteld. Want bij een jubileumjaar van PV Santé hoort toch Champagne!

Epernay en Reims zijn de twee champagnesteden in deze streek. De meeste grote champagnehuizen zijn hier gevestigd. In deze streek bevindt zich ongeveer 120 kilometer aan wijnkelders en er liggen vele tientallen miljoenen flessen opgeslagen. Reims is ook beroemd vanwege de schitterende kathedraal. Ook gaan we nog een bezoek brengen aan Verdun. Geniet van de prachtige landschappen, de indrukwekkende wijnkelders en de mooie tochten langs de wereldberoemde wijnvelden. Laat u verrassen tijdens deze sprankelende jubileumreis!

ProgrammaKostenAanmeldingAandachtspunten

Programma

Champagne uit Epernay - CC BY-NC-SA door Lludo

Champagne uit Epernay – Foto: Lludo (CC BY-NC-SA)

Dag 1: donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag)

We vertrekken om 07.00 uur vanaf de Luwte en rijden naar Partycentrum De Gouden Leeuw in Terheijden. Hier krijgt u een kop koffie met iets lekkers namens de PV aangeboden. Na deze stop rijden we door richting Epernay, de eerste Champagnestad die we gaan bezoeken. Epernay is kleiner dan Reims, maar staat veel meer in het teken van de Champagne. Uiteraard zullen we onderweg enkele stops maken. De lunch is op eigen gelegenheid.

In het centrum van Epernay kunt u wandelen over de beroemde Avenue de Champagne. Op deze avenue zitten producenten zoals Moët & Chandon (Dom Perignon) en Mercier.  Na een kennismaking met Epernay rijden we door naar het Ibis Hotel in Reims. Hier verblijven we de komende drie nachten. ’s Avonds zullen we gezamenlijk dineren in het hotel. De avond is ter vrije besteding.

Dag 2: vrijdag 15 mei
Na het ontbijt beginnen we met een bustocht door het Champagnegebied. Een gids zal ons deze prachtige streek laten zien. De gids zal ons alles vertellen over het bijzondere van de Champagnestreek en de druiven. Na deze rondtoer gaan we een Champagnehuis bezoeken. De lunch is op eigen gelegenheid. De middag kunt u naar eigen idee in Reims doorbrengen. ’s Avonds zullen we gezamenlijk dineren in het hotel. De avond is ter vrije besteding.

Kathedraal van Reims - Foto CC BY-NC-SA door John & Melanie Kotsopoulos

Kathedraal van Reims – Foto: John & Melanie Kotsopoulos (CC BY-NC-SA)

Dag 3: zaterdag 16 mei
Na het ontbijt vertrekken we richting Verdun naar Fort Douaumont, het Ossuaire de Douaumont (een monument waarin zich de resten van 130.000 ongeïdentificeerde Franse en Duitse soldaten bevinden) en de nationale begraafplaats van de Eerste Wereldoorlog. De middag kunt u naar eigen idee in Verdun doorbrengen, de lunch is ook op eigen gelegenheid. U vindt in Verdun een prachtige Notre Dame, Citadel en mooie stadspoort. Aan het eind van de middag gaan we terug naar ons hotel. ’s Avonds zullen we gezamenlijk dineren in het hotel. De avond is ter vrije besteding.

Dag 4: zondag 17 mei
Alweer onze laatste dag. Na het ontbijt pakken we de koffers in de bus. We gaan terug via Laon voor een laatste indruk van de champagnestreek die toch net anders is. Deze stad ligt op een heuvel en met name de bovenstad is heel bijzonder. Ook hier vinden we weer een mooie kathedraal en prachtige vergezichten. U krijgt vanuit het hotel een lunchpakket mee voor de terug reis.
Hierna rijden we terug naar Nederland.

Onderweg zullen we natuurlijk enkele stops maken en zoals u van ons gewend bent sluiten we af met een afscheidsdiner bij partijcentrum de Gouden Leeuw in Terheijden. We verwachten omstreeks 22.00 uur terug te zijn in Hoogeveen. Hiermee is dan een eind gekomen aan een reis waarin u vele indrukken heeft opgedaan en waar u hopelijk met veel plezier aan terug zult denken.

Ossuaire de Douaumont - Foto CC BY-SA door A. Duarte

Ossuaire de Douaumont – Foto: A. Duarte (CC BY-SA)

Kosten
Kosten voor PV-leden en hun gezinsleden: € 325,- per persoon.
De PV biedt u de mogelijkheid om dit via een automatische incasso in 8 termijnen te betalen, zodat de totale reissom in januari 2015 binnen is. De betalingen zullen vanaf mei worden geïncasseerd. Indien u het bedrag in één keer betaalt, dient dit uiterlijk 15 januari 2015 binnen te zijn.

Inbegrepen:
– 1 x koffie met iets lekkers/glaasje fris op de heenreis
– 3 x overnachting in hotel op basis van half pension
– Gids in de bus op dag 2
– Bezoek Champagnehuis
– Rondleiding en bezoek Slagveld Verdun
– Lunchpakket terugweg
– Afscheidsdiner op terugreis

Niet inbegrepen:
– overige maaltijden en consumpties
– overige excursies

Foto: CC by-nc-nd door Vincent Brassinne

Foto: Vincent Brassinne (CC BY-NC-ND)

Aanmelden
Wilt u mee met deze reis, vul dan het aanmeldformulier in en lever het in vergezeld van kopie van legitimatiebewijs bij Riek Fictorie (brievenbus van de PV). Aanmeldingen worden verwerkt in volgorde van binnenkomst.

Enkele aandachtspunten
– Indien u zich afmeldt nadat de aanmelding is verwerkt, zijn we genoodzaakt om per boeking
€ 25,= administratiekosten in rekening te brengen.
– Na opgave wordt u ingedeeld in een bus. Het is niet toegestaan om tijdens deze 4 dagen onderling van bus te ruilen.
– Het wordt een indrukwekkend en vermoeiend programma, wat naar mening van de personeelsvereniging niet geschikt is voor jonge kinderen. U dient u in te stellen op lange reistijden.
– Het is niet toegestaan om tijdens het ontbijt in het hotel een lunchpakket te maken, mocht u hier belangstelling voor hebben kunt u dit zelf via de receptie bestellen en afrekenen.
– Het is niet toegestaan in de bus te roken.
– Deze reis valt onder de Stichting Garantiefonds Reisgelden.
– Reis- en annuleringsverzekering is verplicht. U dient dit zelf te verzorgen.
– Bij het voortijdig uit dienst treden dient tijdig contact opgenomen te worden met de voorzitter.
– Zorg voor een geldig legitimatiebewijs (paspoort of identiteitsbewijs).
– Zorg voor eventueel een lunchpakket voor onderweg.
– Voor vertrek ontvangt u een mobiel telefoonnummer van de PV, zodat u tijdens deze trip altijd een bestuurslid kunt bereiken.
– De buschauffeur is permanent aanspreekbaar bij problemen.
– Per bus is er een contactpersoon namens het bestuur van de personeelsvereniging aanwezig.
– Wij reizen met Boerhof Reizen, Kleine Oever 4, 7941 BK Meppel, 0522 – 253000.
– Bij calamiteiten is Dhr. Boerhof permanent aanspreekbaar.
– Maximaal 110 personen (dus 2 bussen).
– Wijzigingen onder voorbehoud.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Riek Fictorie, tel. 0528 – 286 554 of b.g.g. 0528- 267 097 (thuis) of via de e-mail: fictorie.r@zorgpalet.nl (bij voorkeur via de mail).