Barcelona programma

Casa Battlo van Gaudi (foto door Moyan Brenn op Flickr)

Casa Battlo van Gaudi (foto door Moyan Brenn op Flickr)

Als klapper in het jubileumjaar organiseert de PV een prachtige vierdaagse vliegreis naar Barcelona. Het doel van de PV is om samen met je collega’s leuke dingen te gaan doen, en dat gaat zeker lukken tijdens deze reis. Samen met Boerhof Reizen en Sunair hebben we het volgende programma samengesteld met veel gezamenlijke momenten, maar ook voldoende momenten dat u op eigen gelegenheid deze prachtige wereldstad kunt verkennen. Gaat u mee samen de stad van Gaudi ontdekken?

ProgrammaKostenAanmeldingAandachtspunten

Programma

Dag 1: donderdag 24 september 2015
Donderdagochtend vertrekken wij om 01.45 uur (’s nachts) vanaf P5 – parkeerplaats bij het Icare gebouw (i.v.m. de overlast voor de bewoners van de Luwte) vanuit Hoogeveen per bus naar Schiphol. Op Schiphol is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee. Om 06.00 uur vliegen we met Transavia naar Barcelona, waar we om 08.10 uur landen. Vervolgens gaan we gezamenlijk naar de bus. We starten direct met een rondrit door Barcelona onder leiding van een Nederlands sprekende gids, zo maken wij op een ‘snelle’ manier kennis met de stad en directe omgeving. Na deze tour gaan we naar het hotel om vervolgens in te checken. U kunt de rest van de middag en avond naar eigen idee invullen. Het diner is ook op eigen gelegenheid.

Dag 2: vrijdag 25 september
Na het ontbijt beginnen wij de ochtend met een bezoek aan Camp Nou, we vertrekken om 09.00 uur met de bus die voor het hotel klaar staat. U dient om 08.45 uur aanwezig te zijn. Camp Nou is het thuisstadion van FC Barcelona en het Catalaans voetbalelftal. Camp Nou werd geopend in 1957 en biedt elke wedstrijd plaats aan 99.000 fanatieke toeschouwers.

Na dit bezoek gaan we met zijn allen weer met de bus terug naar het hotel. Vanaf die tijd kunnen we op eigen gelegenheid de rest van de dag invullen.

Het strand van Barceloneta (foto door Moyan Brenn op Flickr)

Het strand van Barceloneta (foto door Moyan Brenn op Flickr)

Dag 3: zaterdag 26 september
Na het ontbijt beginnen wij om 09.00 uur met een ‘Highlights fietstour’. Tijdens deze fietstour zullen we de highlights van Barcelona te zien krijgen. We fietsen onder andere langs de Sagrada Familia, over de Ramblas, langs Casta Battlo, Casa Mila, Plaza Real en meer. Daarnaast laat de Nederlandstalige gids het verhaal achter deze stad zien en ontdekt u veel leuke dingen die niet in de reisgidsen staan. Na de fietstour kunt u wederom de dag naar eigen idee verder invullen.

Dag 4: zondag 27 september
Na het ontbijt gaan we uitchecken en zetten we de koffers in de bus. We komen niet meer terug bij het hotel.
We vertrekken om 08.30 uur naar Club Torres. Dit is een bekend familiebedrijf waar al jaren lang heerlijke wijn wordt geproduceerd. Tijdens dit bezoek krijgen we een rondleiding door het familiebedrijf, aan het eind van de rondleiding krijgt iedereen de kans om de wijn ook te proeven.
Om 12.00 uur gaan we door naar Tarragona. De stad Tarragona ligt aan de Costa Dorada. In het oude centrum van de stad vindt u een aantal historische monumenten. Een hiervan, de ruïnes van het oude Tarraco uit de Romeinse tijd, staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De ruïnes bestaan uit 14 aparte bouwwerken, die als één archeologische verzameling worden beschouwd. Het bevat onder andere overblijfselen van een Visigotische basiliek en een Romaanse kerk. Ook zijn aanzienlijke delen van de oorspronkelijke stadsmuur te zien doordat deze nog steeds als buitenmuur van woningen dienen en is er het prachtige amfitheater uit de 2e eeuw. U heeft de hele middag de kans om de bezienswaardigheden te bekijken, te winkelen of een terrasje te pakken.

Tarragona (foto van Jose Javier Espartosa op Flicr)

Tarragona (foto door Jose Javier Espartosa op Flickr)

We vertrekken om 18.15 vanuit Tarragona naar het vliegveld. We komen niet meer terug bij het hotel. Om 21.45 vertrekt het vliegtuig terug naar Amsterdam.
Bij aankomst in Amsterdam (00.10 uur) zal er een bus voor ons klaarstaan. Deze bus zal ons weer naar Hoogeveen brengen. Wij hopen dat u en ook wij dan terug kunnen kijken op vier enerverende dagen in deze prachtige stad.

Kosten
PV-leden met hun inwonende familieleden of PV-lid met 1 introducé: € 565,- per persoon, uitgaande van een tweepersoonskamer. Kosten voor een éénpersoonskamer: € 710,-.

Inbegrepen:

 • Drie overnachtingen op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer in Hotel Auto Hogar***. Het hotel ligt zeer centraal, aan de Avenida del Parallel , op ca. 400 m. van de Ramblas. Restaurants, bars, winkels en de haven zijn vlakbij het hotel te vinden en ook de Montjuïc-heuvel is zeer dichtbij. De verzorgde kamers zijn recentelijk gerenoveerd met LCD-tv, telefoon, WiFi (gratis), kluisje, airconditioning en badkamer met bad of douche en toilet.
 • Alle genoemde excursies (bustour, bezoek Camp Nou, fietstour, bezoek Club Torres, vervoer van en naar vliegveld Barcelona).
 • Retourvliegreis in de economy class volgens onderstaand schema:
  • 24 september 2015        06.00 Amsterdam           –             08.10 Barcelona               HV5135
  • 27 september 2015        21.45 Barcelona               –             00.10 Amsterdam           HV5134
  • aankomst in Hoogeveen: ongeveer 02.30 uur op 28 september 2015.
 • Busvervoer van en naar Schiphol en van en naar het vliegveld in Barcelona.
 • Luchthavenbelasting, brandstoftoeslagen en toeristenbelasting.
 • Calamiteitenfonds.

Niet inbegrepen in de reissom zijn uitgaven van persoonlijke aard (fooien, drankjes e.d.) en overige excursies.

Let op: u mag 1 stuk handbagage per persoon meenemen, met maximale afmetingen (L x B x H) 55 cm x 35 cm x 25 cm en maximaal 10 kg. Een handtas of laptoptas valt hier bijvoorbeeld ook onder. Alle handbagage moet bij de controle in 1 tas passen. Dit dient ook in 1 tas te worden aangeboden. Indien u meer bagage meeneemt dient u dit bij opgave door te geven. U betaalt een meerprijs van € 30,- voor een koffer van max. 15 kg of € 40,- voor een koffer van max. 20 kg.

De Sagrada Familia (foto door Moyan Brenn op Flickr)

De Sagrada Familia (foto door Moyan Brenn op Flickr)

Aanmelden
Op dit moment is de reis vol.
Wilt u mee met deze reis, vul dan het aanmeldformulier in en lever het in vergezeld van kopie van paspoort of identiteitskaart, reis- en annuleringsverzekering bij Riek Fictorie (brievenbus van de PV). Aanmeldingen worden verwerkt in volgorde van binnenkomst.

Enkele aandachtspunten

 • De juiste tijden van vertrek tijdens deze reis hoort u in de bus of van der reisleider, dit wordt tevens in het hotel aangeplakt.
 • U dient op het aanmeldformulier de gegevens in te vullen zoals ze op uw paspoort of ID vermeld staan, ook alle voornamen.
 • Reis- en annuleringsverzekering is verplicht. U dient dit zelf te verzorgen.
 • Lever bij aanmelding een kopie in van identiteitskaart/paspoort en reis- en annuleringsverzekering.
 • Per bus is er een reisleider aanwezig.
 • Pas op voor zakkenrollers!
 • Na opgave wordt u ingedeeld in een bus. Het is niet toegestaan om tijdens deze 4 dagen onderling van bus te ruilen.
 • U zit dus zowel in ons land als in Barcelona in dezelfde bus op dezelfde plaats (bus 1 in ons land is ook bus 1 in Barcelona).
 • Zorg voor eventueel een lunchpakket voor onderweg. Het is niet toegestaan om tijdens het ontbijt in het hotel een lunchpakket te maken. Mocht u hier belangstelling voor hebben kunt u dit zelf via de receptie bestellen en afrekenen.
 • Bij het voortijdig uit dienst treden dient tijdig contact opgenomen te worden met de voorzitter.
 • Voor vertrek ontvangt u een mobiel telefoonnummer van de PV, zodat u tijdens deze trip altijd een bestuurslid/ reisleiding kunt bereiken.
 • Wij reizen met Boerhof Reizen, Kleine Oever 4, 7941 BK Meppel, 0522 – 253000. Bij calamiteiten is Dhr. Boerhof permanent aanspreekbaar. Bij deze reis zijn ANVR en SGR voorwaarden van toepassing.
 • Wijzigingen onder voorbehoud.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Riek Fictorie, tel. 0528 – 286 554 of b.g.g. 0528- 267 097 (thuis) of via de e-mail: fictorie.r@zorgpalet.nl (bij voorkeur via de mail).

Wilt u de reisbeschrijving nog eens op uw gemak nalezen? Klik hier om de pdf-versie van de reisbeschrijving te downloaden.