Na Berlijn, Parijs, Brussel, Gent & Brugge, Trier, Parijs, Lake District, Romantische Strasse, Normandië, Kopenhagen & Malmo, Halle, Leipzig & Dresden en Zuid-Engeland heeft de PV voor 2014 een buitenlandse stedenreis naar Praag samengesteld: “Praag, de gouden stad met honderd torens”. We gaan zowel tijdens Hemelvaart als tijdens het Pinksterweekend.

Praag is betoverend! Zelfs na verschillende bezoeken wil je terug naar de gouden stad met honderd torens, ook al heb je de meeste bezienswaardigheden gezien. Na de Fluwelen Revolutie van 1989 onderging de stad een metamorfose. Praag straalt en schittert als nooit tevoren. Klim naar de Burcht, slenter door het Gouden Straatje en flaneer over de Karelsbrug. Bezichtig paleizen, kerken en musea. Beklim een van de vele torens voor het beste uitzicht over de stad. Verdwaal in het doolhof van middeleeuwse straatjes en stegen. Rust uit op een terrasje op het Oudestadsplein voordat je naar het schouwspel van de astronomische klok gaat kijken.

ProgrammaKostenAanmeldingAandachtspunten

Programma
Dag 1: donderdag 29 mei (Hemelvaartsdag) of vrijdag 6 juni 2014

Theresienstadt

Theresienstadt

We vertrekken om 05.30 uur vanaf de Luwte en rijden via Duitsland richting Praag. Uiteraard zullen we onderweg enkele stops maken. De lunch is op eigen gelegenheid. Voordat we in Praag aankomen gaan we een bezoek brengen aan Theresiënstadt. Deze indrukwekkende plek werd tijdens WO II door de Gestapo als concentratiekamp gebruikt. Deze ‘kleine vesting’ is aan het einde van de 18de eeuw ontstaan en vernoemd naar keizerin Maria Theresia. Mocht er door oponthoud onderweg niet genoeg tijd zijn om naar Theresiënstadt te gaan, dan doen we dit alsnog op de terugweg.
Daarna rijden we door naar ons hotel in Praag. We overnachten in het NH Hotel ****. Na het inchecken heeft u vrije tijd en ’s avonds zullen we gezamenlijk dineren in het hotel. De avond is ter vrije besteding.

Dag 2: vrijdag 30 mei of zaterdag 7 juni 2014
Na het ontbijt gaan we Praag verkennen door het maken van een stadswandeling met een gids. We gaan een bezoek brengen aan de Burcht, de beroemde Karelsbrug met zijn kunstenaars en souvenirverkopers. We gaan naar de Kathedraal, het Gouden Straatje, het Joods Kerkhof en het centrum van de benedenstad. De lunch is op eigen gelegenheid. ‘s Middags heeft u vrije tijd.
’s Avonds gaan we gezamenlijk een boottocht met diner op de Moldau maken. De avond is ter vrije besteding.

Gouden Straatje

Gouden Straatje

Dag 3: zaterdag 31 mei of zondag 8 juni 2014
Na het ontbijt vertrekken we naar het fraaie kasteel Konopiste, dat het bezit was van de Oostenrijkse troonopvolger Franz Ferdinand. De moord op hem in 1914 vormde de aanleiding tot het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. Vervolgens gaat onze weg naar Kutna Hura, een stad die ooit bestemd was om de hoofdstad van Tsjechië te worden. De lunch is op eigen gelegenheid. ’s Middags heeft u vrije tijd. ’s Avonds gaan we gezamenlijk eten bij restaurant Folklore Garden. De avond is ter vrije besteding.

Dag 4: zondag 1 juni of maandag 9 juni 2014
Alweer onze laatste dag. Na het ontbijt pakken we de koffers in de bus en nemen vanuit het hotel een lunchpakket mee. We rijden terug naar Nederland. Onderweg zullen we natuurlijk enkele stops maken en zoals u van ons gewend bent sluiten we af met een afscheidsdiner. We verwachten omstreeks 22.00 uur terug te zijn in Hoogeveen. Hiermee is dan een eind gekomen aan een reis waarin u vele indrukken heeft opgedaan en waar u hopelijk met veel plezier aan terug zult denken.

Kosten
Kosten voor PV-leden en hun gezinsleden: vanaf € 320,- per persoon.
De PV biedt u de mogelijkheid om dit via een automatische incasso in 8 termijnen te betalen, zodat de totale reissom in januari 2014 binnen is. De betalingen zullen vanaf mei worden geïncasseerd. Indien u het bedrag in een keer betaalt dient dit uiterlijk 15 januari 2014 binnen te zijn.

Inbegrepen:
Astronomische klok– 1 x koffie met gebak/glaasje fris op de heenreis
– bezoek Theresiënstadt
– 1 x overnachting in hotel op basis van half pension
– 2 x overnachting in hotel op basis van logies en ontbijt
– boottocht met diner op de Moldau
– diner bij Restaurant Folklore Garden
– lunchpakket op terugreis
– afscheidsdiner op terugreis

Niet inbegrepen:
– overige maaltijden en consumpties
– overige excursies
– meerprijs 1 persoonskamer (= € 90,- voor de gehele reis)

Aanmelden
De reis tijdens Hemelvaart zit vol.
Wilt u mee tijdens het PINKSTERWEEKEND, vul dan dit formulier in en lever het in vergezeld van kopie van legitimatiebewijs en kopie reis- en annuleringsverzekering bij Riek Fictorie (brievenbus van de PV). Aanmeldingen worden verwerkt in volgorde van binnenkomst.

Enkele aandachtspunten
– Indien u zich afmeldt nadat de aanmelding is verwerkt, zijn we genoodzaakt om per boeking € 15,= in rekening te brengen voor de gemaakte kosten.
– Na opgave wordt u ingedeeld in een bus. Het is niet toegestaan om tijdens deze 4 dagen onderling van bus te ruilen.
– Het wordt een indrukwekkend en vermoeiend programma, wat naar mening van de personeelsvereniging niet geschikt is voor jonge kinderen. U dient zich in te stellen op lange reistijden.
– Het is niet toegestaan om tijdens het ontbijt in het hotel een lunchpakket te maken, mocht u hier belangstelling voor hebben kunt u dit zelf via de receptie bestellen en afrekenen.
– Het is niet toegestaan in de bus te roken.
– Deze reis valt onder de Stichting Garantiefonds Reisgelden.
– Reis en annuleringsverzekering is verplicht. U dient dit zelf te verzorgen.
– Bij het voortijdig uit dienst treden dient tijdig contact opgenomen te worden met de voorzitter.
– Zorg voor een geldig legitimatiebewijs.
– Zorg voor eventueel een lunchpakket voor onderweg.
– Voor vertrek ontvangt u een mobiel telefoonnummer van de PV, zodat u tijdens deze trip altijd een bestuurslid kunt bereiken.
– De buschauffeur is permanent aanspreekbaar bij problemen.
– Per bus is er een contactpersoon namens het bestuur van de personeelsvereniging aanwezig.
– Wij reizen met Boerhof Reizen, Kleine Oever 4, 7941 BK Meppel, 0522 – 253000. Bij calamiteiten is Dhr. Boerhof permanent aanspreekbaar.
– Maximaal 110 personen (dus 2 bussen).
– Wijzigingen onder voorbehoud.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Riek Fictorie, tel. 0528 – 286 554 of b.g.g. 0528- 267 097 (thuis) of via de e-mail: fictorie.r@zorgpalet.nl (bij voorkeur via de mail).