Na Berlijn, Parijs, Brussel, Gent & Brugge, Trier, Parijs, Lake District, Romantische Strasse, Normandië, Kopenhagen & Malmo en Halle, Leipzig & Dresden heeft de PV voor 2013 een buitenlandse stedenreis naar Zuid Engeland samengesteld.
Fraaie landschappen, typische Engelse dorpen en steden, indrukwekkende kastelen en prachtige tuinen zijn typerend voor dit gebied in het zuiden van Engeland. Riviertjes kabbelen tussen de golvende kalkheuvels door, langs dorpen en kleine oude stadjes.

Bekijk de foto’s
lees de reacties

ProgrammaKostenAanmeldingAandachtspunten

De witte rotsen van Dover

De witte rotsen van Dover

Programma
Dag 1: donderdag 9 mei 2013 (Hemelvaartsdag) of vrijdag 17 mei 2013
We vertrekken om 06.30 uur vanaf de Luwte en gaan richting België. Uiteraard zullen we onderweg enkele stops maken. De lunch is op eigen gelegenheid. Om 14.00 uur nemen we in Calais de Ferry naar Dover. Bij aankomst in Dover ziet u de prachtige witte krijtrotsen uit de zee omhoog rijzen. Op deze White Cliffs boven de stad ligt Dover Castle. We komen om 14.30 uur aan (1 uur tijdsverschil) en rijden via de kust, Hastings, Brighton door East Sussex, Portmouth, Southampton naar Bournemouth. We overnachten in het drie sterren hotel Brittania in de kustplaats Bournemouth (East Cliff Bournemouth, Dorset BH1 3DP) op basis van half pension.
Bournemouth staat bekend om haar kleurrijke bloemenpracht in parken en plantsoenen. Bekende parken zijn de Boscombe Cliff Gardens en de subtropische tuinen langs de boulevard. De Compton Acres Gardens zijn wereldberoemd. Na het inchecken heeft u vrije tijd en ’s avonds zullen we gezamenlijk dineren in het hotel. De avond is ter vrije besteding.

Dag 2: vrijdag 10 mei 2013 of zaterdag 18 mei 2013
Na het ontbijt rijden we via Poole door Dorstem Dorchester naar Exeter. We gaan een tocht maken door het Dartmoor National Park. Een prachtig landschap met wilde paarden. Onderweg komen we bij de Two Bridges en via een mooie route rijden we terug naar Bournemouth. U heeft deze dag een vrije lunch. We dineren ’s avonds in het hotel en de avond is ter vrije besteding.

Dartmoor national park

Dartmoor national park

Dag 3: zaterdag 11 mei 2013 of zondag 19 mei 2013 (eerste pinksterdag)
Na het ontbijt vertrekken we naar het noorden en gaan via Salisbury naar Stonehenge. De beroemde steencirkel, de historische cirkel met rechtopstaande stenen. Salisbury is een prachtig stadje waar de nauwe straatjes met middeleeuwse vakwerkhuizen allemaal leiden naar de 800 jaar oude kathedraal. Via Somerset rijden we naar Avebury en dan door naar Oxford, de prachtige universiteitsstad. Hier heeft u vrije tijd om de universiteiten te bezoeken, te winkelen of met een dubbeldekbus een stadstour te maken. Deze stad is bekend van Inspecteur Morse. Er is tevens een Morsetour, die u langs de plaatsen van de opnames brengt. De lunch is op eigen gelegenheid. We dineren ’s avonds in het hotel en de avond is ter vrije besteding.

Dag 4: zondag 12 mei 2013 (moederdag) of maandag 20 mei (2e pinksterdag)
Alweer onze laatste dag. Na het ontbijt pakken we de koffers in de bus en rijden we richting Folkstone. We gaan we met de trein via de Eurotunnel terug naar Calais. We verliezen hier een uur tijd en rijden terug naar Hoogeveen. Onderweg zullen we natuurlijk enkele stops maken en zoals u van ons gewend bent sluiten we af met een afscheidsdiner.
We verwachten omstreeks 21.00 uur terug te zijn in Hoogeveen. Hiermee is dan een eind gekomen aan een reis, waar u vele indrukken heeft opgedaan en waar u hopelijk met veel plezier aan terug zult denken.

Kosten
Kosten voor PV-leden en hun gezinsleden: vanaf € 295,- per persoon.
Reisverzekering € 12,50 per persoon, annuleringsverzekering € 20,- per persoon.
De PV biedt u de mogelijkheid om dit via een automatische incasso in termijnen te betalen, zodat de totale reissom in januari 2013 binnen is. De betalingen zullen vanaf juni 2012 worden geïncasseerd.

Oxford

Oxford

Inbegrepen:
– 1 x koffie met gebak/glaasje fris op de heenreis
– 3 x overnachting in hotel op basis van halfpension
– overtochten per boot en trein
– afscheidsdiner op de terugreis

Niet inbegrepen:
– overige maaltijden en consumpties
– overige excursies
– meerprijs 1 persoonskamer

Aanmelden
De bussen zitten vol voor beide weekenden. Wel kunt u op de reservelijst geplaatst worden. Ervaring leert dan u dan vaak alsnog mee kunt .

Enkele aandachtspunten

Stonehenge

Stonehenge

– Na opgave wordt u ingedeeld in een bus. Het is niet toegestaan om tijdens deze 4 dagen onderling van bus te ruilen.
– Er kunnen maximaal 110 deelnemers (2 bussen) mee per weekend.
– Het wordt een indrukwekkend en vermoeiend programma, wat naar mening van de personeelsvereniging niet geschikt is voor jonge kinderen. U dient zich in te stellen op lange reistijden.
– Indien u zich afmeldt nadat de aanmelding is verwerkt, zijn we genoodzaakt om per boeking € 15,- in rekening te maken, voor de gemaakte kosten.
– Het is niet toegestaan om tijdens het ontbijt in het hotel een lunchpakket te maken, mocht u hier belangstelling voor hebben dan kunt u dit zelf via de receptie bestellen en afrekenen.
– Het is niet toegestaan in de bus te roken.
– Deze reis valt onder de Stichting Garantiefonds Reisgelden.
– Indien er wijzigingen optreden t.a.v. uw adres, telefoonnummer of mailadres dient u dit door te geven aan de PV.
– Reis- en annuleringsverzekering is verplicht.
– Bij het voortijdig uit dienst treden dient tijdig contact opgenomen te worden met de voorzitter.
– Zorg voor een geldig legitimatiebewijs.
– Zorg voor eventueel een lunchpakket voor onderweg.
– Voor vertrek ontvangt u een mobiel telefoonnummer van de PV, zodat u tijdens deze trip altijd een bestuurslid kunt bereiken.
– De buschauffeur is permanent aanspreekbaar bij problemen.
– Per bus is er een contactpersoon namens het bestuur van de personeelsvereniging aanwezig.
– Wij reizen met Boerhof Reizen, Kleine Oever 4, 7941 BK Meppel, 0522 – 253000.
– Bij calamiteiten is Dhr. Boerhof permanent aanspreekbaar.
– Wijzigingen onder voorbehoud.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Riek Fictorie, tel. 0528 – 286 554 of b.g.g. 0528- 267 097 (thuis) of via de e-mail: fictorie.r@zorgpalet.nl