In april 2011 gingen we naar Kopenhagen en Malmö! Bekijk de foto’s en lees de terugblikken van de deelnemers.

KopenhagenProgrammaKostenAanmeldingAandachtspunten

De kleine zeemeermin

De kleine zeemeermin

Kopenhagen
Ontdek de gezellige hoofdstad van Denemarken! Kopenhagen is veelzijdig en biedt voor ieder wat wils. Breng een bezoek aan één van de langste winkelstraten van Europa, de sfeervolle havens of één van de kastelen die deze stad rijk is. Daarbij wordt de omgeving van Kopenhagen niet vergeten; we brengen onder andere een bezoek aan Roskilde en het Zweedse Malmö. We hebben dan ook het volgende programma voor u samengesteld.

Programma
Dag 1: vrijdag 22 april 2011 – Goede Vrijdag – Kopenhagen
We vertrekken om 06.30 uur vanaf de Luwte en gaan richting Denemarken. Uiteraard zullen we onderweg stoppen voor een kop koffie met iets lekkers er bij. We rijden via Bremen en Hamburg. In Hamburg kunt u op eigen gelegenheid de lunch gebruiken en even de stad verkennen. Vervolgens rijden we naar Puttgarden voor een korte overtocht naar Rødby in Denemarken. Vanaf Rødby rijden we rechtstreeks naar het hotel in Kopenhagen, waar we aan het eind van de middag arriveren. We verblijven in hotel Scandic Hvidovre. Het hotel ligt iets buiten de stad. We hebben geprobeerd om een hotel in het centrum te boeken, maar dan was het niet mogelijk om voor deze prijs u dit weekend aan te bieden.
Na het inchecken heeft u vrije tijd en ’s avonds zullen we gezamenlijk dineren in het hotel. De avond is ter vrije besteding.

Dag 2: zaterdag 23 april 2011 – Kopenhagen
Na het ontbijt vertrekken we richting het centrum van Kopenhagen om onder leiding van een gids de stad te bezichtigen. De tour brengt u langs de beroemde Kleine Zeemeermin, het koninklijke kasteel Amaliënborg en de oude haven Nyhavn. Nadien volgt er een boottocht door Kopenhagen, u kunt dan Kopenhagen van de andere zijde bekijken. U heeft een vrije lunch en kunt de middag vrij besteden in Kopenhagen. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het beroemde attractiepark Tivoli of de winkelstraat Strøget verkennen, die tot één van de langste winkelstraten van Europa behoort. Aansluitend wordt u weer naar uw hotel gebracht. We dineren ’s avonds in het hotel en de avond is ter vrije besteding.

De öresundbrug

De öresundbrug

Dag 3: zondag 24 april 2011 – 1e Paasdag – Malmö en Slot Kronborg
Vandaag reizen we via de beroemde Öresundbrug naar de Zweedse Hanzestad Malmö. Een gids neemt u mee naar één van de tientallen kastelen en de prachtige stadsparken die de stad rijk is. In de middag vertrekken we richting het noorden naar Helsingborg. Hier nemen we de boot terug naar Deens grondgebied, naar Helsingør. U heeft vrije tijd om het oude stadscentrum te ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Slot Kronborg. Het oorspronkelijke Slot Kronborg staat bekend als de plaats waar Shakespeare’s Hamlet zich afspeelde. In 1629 raakte het slot zwaar beschadigd door een brand. Nu zijn veel zalen van het slot ingericht als museum. In het museum worden de tolheffingen en de handel van na de Vikingperiode in beeld gebracht met onder meer een prachtige collectie scheepsmodellen. Vervolgens rijden we in zuidelijke richting terug naar ons hotel in Kopenhagen. De lunch is vandaag op eigen gelegenheid. We dineren ’s avonds in het hotel en de avond is ter vrije besteding.

Dag 4: maandag 25 april 2011 – 2e Paasdag – Roskilde en terugreis
Na een stevig ontbijt gaan we de omgeving van Kopenhagen verkennen. We brengen een bezoek aan Roskilde, de voormalige hoofdstad van Denemarken met de imposante Dom van Roskilde. Deze grote kerk is opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het rijke interieur van deze kerk spreekt zeer tot de verbeelding, vooral door de aanwezigheid van maar liefst 38 vorstelijke graven! Vrijwel alle leden van het koninklijk huis vanaf Margrethe I liggen hier begraven. In het middenschip van de kerk moet u even goed op uw horloge letten. Ieder heel uur komt namelijk het klokkenspel in actie. Per Døver, het mannetje, slaat op de grote bel, het paard van St. Joris steigert en vertrapt de draak die een laatste brul te horen geeft. Het mechanisme dateert al van rond 1500. Tegen de middag verlaten we Denemarken en vertrekken we richting Hoogeveen. Vanuit het hotel krijgt u een lunchpakket mee wat we onderweg gaan gebruiken. Uiteraard zullen we onderweg nog een paar korte stops inlassen. Bij Restaurant Prangen in Rhede zullen we het afscheidsdiner gebruiken om vervolgens tegen 22.00 uur terug te keren bij ons vertrekpunt.

De kathedraal van Roskilde

De kathedraal van Roskilde

Hiermee is dan een eind gekomen aan een reis, waar u vele indrukken heeft opgedaan en waar u hopelijk met veel plezier aan terug zult denken.

Kosten
Kosten voor PV-leden en hun gezinsleden: vanaf € 299,- per persoon.
Reisverzekering € 12,50 per persoon, annuleringsverzekering € 20,- per persoon.
De PV biedt u de mogelijkheid om dit via een automatische incasso in termijnen te betalen, zodat de totale reissom februari 2011 binnen is. De betalingen zullen vanaf augustus worden geïncasseerd.

Inbegrepen:
– 1 x koffie met gebak/glaasje fris op de heenreis
– 3 x overnachting in hotel op basis van half pension
– overtochten per boot
– stadswandeling Kopenhagen onder leiding van een gids
– stadswandeling Malmö onder leiding van een gids
– boottocht in Kopenhagen
– lunchpakket terugreis
– afscheidsdiner op de terugreis

Niet inbegrepen:
– overige maaltijden en consumpties
– overige excursies
– meerprijs 1 persoonskamer

Aanmelden
Aanmelding is helaas niet meer mogelijk. Wel kunt u op de reservelijst geplaatst worden. Mail daarvoor naar pv@bethesda.nl.

Kopenhagen

Kopenhagen

Enkele aandachtspunten
– Na opgave wordt u ingedeeld in een bus. Het is niet toegestaan om tijdens deze 4 dagen onderling van bus te ruilen.
– Het wordt een indrukwekkend en vermoeiend programma, wat naar mening van de personeelsvereniging niet geschikt is voor jonge kinderen. U dient zich in te stellen op lange reistijden.
– Het is niet toegestaan om tijdens het ontbijt in het hotel een lunchpakket te maken, mocht u hier belangstelling voor hebben kunt u dit zelf via de receptie bestellen en afrekenen.
– Het is niet toegestaan in de bus te roken.
– Deze reis valt onder de Stichting Garantiefonds Reisgelden.
– Reis en annuleringsverzekering is verplicht. Dit is ook te regelen via de personeelsvereniging.
– Bij het voortijdig uit dienst treden dient tijdig contact opgenomen te worden met de voorzitter.
– Zorg voor een geldig legitimatiebewijs.
– Zorg voor eventueel een lunchpakket voor onderweg.
– Voor vertrek ontvangt u een mobiel telefoonnummer van de PV, zodat u tijdens deze trip altijd een bestuurslid kunt bereiken.
– De buschauffeur is permanent aanspreekbaar bij problemen.
– Per bus is er een contactpersoon namens het bestuur van de personeelsvereniging aanwezig.
– Wij reizen met Boerhof Reizen, Kleine Oever 4, 7941 BK Meppel, 0522 – 253000.
– Bij calamiteiten is Dhr. Boerhof permanent aanspreekbaar.
– Wijzigingen onder voorbehoud.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Riek Fictorie, tel. 0528 – 286 554 of b.g.g. 0528- 267 097 (thuis) of via de e-mail: fictorie.r@zorgpalet.nl