Wij waren nog nooit in Normandië geweest. Wij hebben onder mooi weer genoten van de bijzondere bezienswaardigheden. Dank voor alle leuke en bijzondere contacten. Hartelijk dank voor de verstrekte informatie door buschauffeur Tiddo en evenzo dank voor de reisleiding. Voor herhaling vatbaar.
Manny en Jan Vos

Eerste keer in Normandië en we hebben genoten, prachtig landschap en mooie huizen. Saint Michel en Saint Malo waren heel indrukwekkend en de begraafplaatsen waren heel imposant. Kortom een onuitwisbare indruk, alles was goed en tot een volgende keer.
Marco en Marjan Dijkhuizen

Ook wij waren voor het eerst in Normandië. Zelfs nog nooit in Frankrijk geweest. Prachtig gebied. Het hotel heerlijk centraal in Caen zodat we ook van deze stad konden genieten, bijvoorbeeld van het chateau. Verder genoten van alle plaatsen waar we geweest zijn. De begraafplaatsen hebben zeer veel indruk gemaakt. Zoveel gezien, zoveel indrukken, zo mooi. Straks thuis met hulp van alle foto’s nog eens alles laten bezinken en nagenieten. Geweldig, tot volgend jaar en onze complimenten.
Gerard en Ina Kaspers

Het was voor ons de eerste keer in Normandië. We hebben veel gezien en genoten van het mooie weer. Kortom voor herhaling vatbaar. Tot volgend jaar. Bedankt.
Linda en Jan ten Caat

Heerlijk eten. Lekker weer, goede toelichtingen van Tiddo en natuurlijk een geweldige omgeving maakten deze reis tot een groot succes. Dank aan de reisleiding en aan de PV.
Rûna en Trienke van Tent

Een zeer mooi weekend. De Amerikaanse en Duitse begraafplaats vonden we erg indrukwekkend. Prima hotel met lekker eten. Alles goed verzorgd. Dank aan de chauffeur en bestuur PV.
Ina en Jos

De provincie Normandië in Frankrijk is zeer indrukwekkend voor de meeste mensen. De historie is hier geweldig en zeer boeiend als men iets van de geschiedenis wil weten, vooral dus 1940-1945.
Het hotel in Caen was een heel goede keus. Goed eten, een gezellige bar en zeer goed opgeleid personeel (een pluim). De dagen waren goed ingevuld al hadden we voor sommige culturele historie te weinig tijd. Al met al een topper.
Henk, Geke, Gerrit en Geja

Het was een erg leuke ervaring. Ik was nog niet eerder mee geweest op zo’n reisje. Het busreizen viel wel tegen, want van een hele dag zat je meer als de helft in de bus. Verder zeer geslaagde reis.
Roland en Stephan

We vonden het een leuke reis. We hebben veel geleerd over D-day en veel plaatsen bezocht. De buschauffeur gaf ons veel informatie, dat was erg leuk. Chauffeur en PV bedankt.
Femmy, Joanne en Jan Sloots

Voor de Amerikanen meer respect gekregen voor wat ze in de oorlog voor de Europa hebben gedaan. Tijdens dit bezoek aan Normandië ook meer respect gekregen voor de Franse bevolking; men spreekt ook Engels. Redelijk hotel in de mooie stad Caen, prima bus en chauffeur en een pluim voor de PV. Al met al een mooi weekend.
Roelof en Jeannette Courtz

Vier dagen op reis met elkaar is ook deze keer weer een succes. Heel wat opgestoken over de aanval bij Normandië. Museum en film interessant, wel weinig tijd. Vol programma. Hotel was gezellig en in het plaatsje Caen kun je je goed vermaken. Buschauffeur complimenten voor de rustige rijstijl en het afleveren van de groep bij de bestemmingen. Tineke bedankt voor de leiding en met een goede gezondheid zijn wij er volgend jaar weer bij.
Jan en Aly Flier

We hebben een mooi weekend gehad, alles goed voor elkaar. Veel gezien van Normandië wat zeker de moeite waard is was. Ook het hotel en het eten goed voor elkaar. Complimenten voor de leiding en de buschauffeur. Tot een volgende keer.
Groetjes Hetty en Emmy

Normandië: konden ons geen voorstelling maken van dit deel van Frankrijk, de invasiestranden, Amerikaans kerkhof. Voor ons een indrukwekkende reis. Nu realiseer je je pas goed hoeveel landen voor ons gestreden hebben en hoeveel mensenlevens dit heeft gekost. Nu jaren later zien wij dit en denken: 65 jaar vrijheid, dat betekent toch wel heel veel! Dankzij die vrijheid mochten wij genieten van allerlei leuke plaatsen van dit mooie land. Prima geregeld, perfecte leiding en ervaren buschauffeurs die onze veiligheid waarborgden…… bedankt en hopelijk tot volgend jaar.
Henk en Alie de Jonge, Manuela en Arno

We hebben genoten van de reis naar Normandië, mooie omgeving, veel bezienswaardigheden en natuurlijk het mooie weer. Het was ondanks de lange busreis de moeite waard. We bedanken de chauffeur en Tineke voor de goede zorg en zijn er zeker volgend jaar weer bij.
Klaas en Riekje vd Laan

We waren nog nooit in Normandië geweest. Want het is er niet zo vaak mooi weer. Nou wij hebben het getroffen, 3 dagen zon. Het is een prachtig deel van Frankrijk. Het was een vermoeiende reis maar we hebben veel gezien. De organisatie bedankt en volgend jaar gaan we zeker weer mee.
Aly en Gerry

Onze eerste reis met de PV. Het is ons goed bevallen. Ook voor de eerste keer naar Normandië geweest en het heeft een goede indruk op ons achter gelaten. De reis was goed georganiseerd en een volgende reis zien we graag tegemoet.
Roelof en Trijnie

We waren nog nooit in Normandië geweest en hebben nu zelf gezien wat (65 jaar) vrijheid is. Heel indrukwekkend in Arromanches en de begraafplaatsen voor Amerikanen / Engelsen enz. Maar ook voor Duitsers. Jammer dat we te kort tijd hadden. Voor de rest prima programma. Een pluim voor de PV. We hebben weer genoten van deze dagen.
Bart en Anneke

Voor de zesde keer weer mee met de PV. Alle jaren was het goed verzorgd en zo ook dit jaar weer. We hebben veel indrukken gemaakt en leuke dingen gezien. Soms was de tijd wat te kort, maar het weer was ons goed gezind. We willen Tiddo en Tineke bedanken voor deze mooie dagen. Tot volgend jaar.
Jan en Aly van de Weide

Veel indrukwekkende dingen gezien. Prettige en gezellige reisgenoten. Leuke dingen ondernomen. Lekker gegeten en veel plezierige momenten. We hebben weer volop genoten mede dankzij Tiddo, Tineke, Klaas en Jan Willem. Dus PV Sante en Boerhof weer hartelijk dank. We hebben echt volop genoten.
Harm en Hilda Prins

Zoals alle jaren weer goed voorbereid. Het waren volle, drukke dagen, maar zeer indrukwekkend. We hebben genoten en veel gezien. Bedankt allemaal.
Hans en Anke

We hebben weer veel leuke dingen gezien. Wat fijn dat er in Normandië ook zoveel zon kan zijn. We hebben er met veel plezier een Calvados op gedronken (wel sterk spul).
Ingrid en Teun

Het was een lange zit maar wel een hele mooie reis. Veel gezien, een overvol programma. Soms net even te weinig tijd om alles goed te bekijken. Het was geweldig. Bedankt PV voor de mooie leerzame reis.
Johan en Janny Snapper

Een mooie reis gehad. Veel gezien. Af en toe was het programma iets te vol waardoor er (te) weinig tijd overbleef voor bezichtigingen etc. Hotel was goed. Goede buschauffeur, veel lol gehad. Veel succes met het organiseren van de volgende reis. We hopen weer van de partij te zijn.
Rob en Yvonne Morshuis

Het was een geslaagde reis, alleen was er te weinig tijd om alles goed te bekijken. De bezienswaardigheden zijn heel indrukwekkend, vooral om op die plekken te zijn, waar het allemaal gebeurde. Hotel en eten was prima. Bedankt PV tot een volgende reis.
Bennie en Hillie Ninkeula

Het was weer als vanouds. Deze keer ontzettend veel indrukken opgedaan. Wat is er veel gebeurd aan die Normandische kust: vreselijk. Het was weer een lange zit in de bus maar dat was te verwachten. We hebben het ontzettend gezellig gehad. Prima hotel. Alles zat goed in elkaar. PV bedankt en we kijken alweer uit naar de volgende reis.
Netty Dijkman/Henk de Goede

Geweldig hoe het allemaal weer georganiseerd was. We hebben veel gezien, vooral de geschiedenis die nog overal aanwezig was. Hotel was prima, veel gereisd. Een geslaagde reis. Bedankt PV. Tip voor volgend jaar: iets minder activiteiten om wat meer te kunnen genieten.
Jim en Anneke Coelingh

Zoals vanouds zijn we weer zeer tevreden over onze PV. De dagen vlogen voorbij en we hebben indrukwekkende dingen gezien (en gehoord). We hopen volgend jaar weer mee te kunnen.
Arend en Gea

Hele mooie reis. Bedankt organisatie. Hopelijk tot volgend jaar.
Egbert en Grietje

Niets aan toe te voegen. Een mooie indrukwekkende reis.
Hendrikus en Janny

Eerste keer mee met een meerdaagse reis van de PV. Spannend… Zullen er bekenden bij zijn en zijn het gezellige mensen. Afwachten. Maar wat blijkt… een gezellige club waarvan een groot gedeelte zeer regelmatig met de PV een meerdaagse reis doet. We hebben gemerkt dat er velen zijn die niet alleen voor bezichtigingen gaan maar zeker ook voor de gezelligheid. We vinden het zeer goed en strak georganiseerd en hebben deze dagen genoten. Dank daarvoor.
Wubbo en Greetje

We zijn voor de 3e keer mee geweest met een meerdaagse reis. Het is weer goed bevallen. Wij waren nog nooit naar Normandië geweest. Het was allemaal erg indrukwekkend wat we hebben gezien, vooral de Amerikaanse begraafplaats en de Duitse begraafplaats. Ook Mont St. Michel was erg mooi. Het hotel was prima, alles goed georganiseerd, maar voor sommige dingen te weinig tijd. Bedankt PV.
Bert en Carla

Het was weer een geslaagde reis. Misschien de volgende keer iets meer tijd om te bezichtigen. De begraafplaatsen waren indrukwekkend. Het hotel was prima. Het was weer gezellig.
Koos en Fenny

We hebben genoeg tijd gehad om de bus van binnen te bekijken, voor sommige andere dingen wat minder. Maar al met al een leuk reisje. Veel gezien en prima hotel!
Theo

Het was wel een mooi reis. We hadden alleen wat weinig tijd om de dingen te bekijken maar wat we gezien hebben was mooi. Het hotel en eten waren goed.
André

Veel gezien in een korte tijd van het indrukwekkende Normandië. Het was zeker de moeite waard. Wel waren de reistijden lang, maar daar ontkom je in zo’n uitgestrekt gebied niet aan. Het eten en het hotel waren prima in orde.
Margriet

Mooie reis, veel gezien in te korte tijd. Lekker eten. Goed hotel in een mooie stad dus een goede reden om nog een keert terug te komen en alles nog eens rustig te bekijken.
Roel

Ik kan me helemaal vinden in wat Theo, André, Margriet en Roel hierboven hebben geschreven! Ik heb ervan genoten. We komen vast nog eens terug in dit gebied om alles nog eens te bekijken.
Lydia

We hebben veel gezien, jammer dat we te weinig tijd hadden bij de monumenten en musea. Verder alles prima voor elkaar. Goed hotel, mooie stad.
Hennie, Bertus, Pieter en Janny

Genoten van alles! Indrukwekkend en ontspannend. Kortom een prachtige reis.
Aaldert en Alie

De reis was erg leuk, hotel was goed en het eten was heerlijk. Er was weinig tijd om het stadje te bekijken. Wel veel gezien van Normandië, soms een lange zit in de bus.
Zwany en Margreet

Mooie reis, we komen vast nog eens terug (vooral in Honfleur).
Annemiek & Henk

Als Columbus Caen en omstreken en de plaatsen waar wij zijn geweest, had gekend, dan had hij de steven naar hier en niet naar Amerika gewend.
Miny en Jan

Als je op maandag 10 mei telefoon krijgt dat je op donderdag al mee naar Frankrijk mag, is dat een heel mooi bericht. We hebben veel gezien in zo’n korte tijd.
Thomas en Sjoukje

Een hele mooie reis, veel gezien. De reis er naartoe was wel wat lang, maar het is niet anders.
Gea en Janny

Veel indrukken opgedaan, mooie plaatsen bezocht. Wij hebben geweldig genoten van alles. Alleen te weinig tijd om alles te kunnen bekijken. Wij komen zeker nog eens terug. Compliment aan de PV.
Gerard en Janni

Een mooie indrukwekkende reis. Met dank aan PV Santé en Klaas de chauffeur. Ook een gezellige groep. Hotel, eten en bedden prima.
Jan en Ada

Voor de 2e keer mee met PV Santé en niet eens lid zijn. Ik heb erg genoten. Veel in korte termijn gezien. Misschien tot een volgende keer. Bedankt.
Anja Bakker

4 dagen naar Normandië en prachtig weer. Veel gezien. Hotel, sfeer en stemming prima. Het was weer als altijd prima verzorgd. Klasse. Dank aan de mensen die alles geregeld hebben. Klaas, je hebt ons weer veilig overal heen gebracht. Ik kijk alweer uit naar een volgende reis met de PV.
Anneke Heres-vd Lee

Prettige en erg mooie reis naar Normandië. Op sommige plekken waan je je weer terug in de tijd. Erg mooi gebied en hele mooie plaatsen en dorpjes. Wel erg weinig tijd voor momenten waar je echt wel wat langer had willen blijven om het beter te bekijken. Vooral Amerikaanse begraafplaats was te weinig tijd. Maar zo wel een reden om nog eens te gaan op eigen gelegenheid. Hotel was goed evenals het eten, hoewel het personeel wel eens gestoord werd van de eetlust van de Nederlanders.
Ook chauffeur Klaas en leiding: een dikke pluim.
Harry en Anneke

Een waardevolle reis, een reis met veel geschiedenis. Wij kunnen hier met een goed gevoel op terug kijken. Een goed verzorgde reis, zowel hotel, eten als busreis.
Af en toe wilde je wel eens ergens wat langer blijven, maar ja er moeten keuzes gemaakt worden. Goed georganiseerd!
Dick en Hetty

Het waren een paar mooie en indrukwekkende dagen. Veel gezien van een streek waar we al heel lang eens heen wilden gaan.
Helaas als bestuurslid van de PV ook kennis gemaakt met de beperkingen van de factor tijd. Samen met de chauffeurs, Klaas en Tiddo, hebben Tineke en ik keuzes moeten maken en compromissen moeten sluiten.
Desalniettemin een geslaagde reis en meer dan genoeg reden om zelf nog eens terug te keren naar deze streek.
Irma en Jan Willem

Beste deelnemers,

Doordat ik een week voor vertrek aan mijn benen was geholpen en ik deze week examen had (waar ik overigens voor geslaagd ben, dus het was niet voor niets), kon ik helaas niet meer mee met deze reis. Dit ging mij niet eenvoudig af, ook omdat ik al vele uren had besteed aan de totale voorbereiding.

Maar nadat ik de reacties heb gelezen, kan ik zeggen dat de meerdaagse reis weer goed is verlopen. De deelnemers hebben kunnen proeven van deze prachtige streek in Frankrijk. We raden u ook aan om nog eens op eigen gelegenheid terug te gaan en dan kunt u in alle rust alles op eigen gelegenheid bekijken.

Tineke en Jan Willem wil ik vanaf deze plaats bedanken voor de begeleiding. Daarnaast wil ik jullie hartelijk bedanken voor de prachtige kaarten met alle namen die ik heb ontvangen, dat deed me goed.

We hopen op zeer korte termijn het programma voor de buitenlandse reis 2011 te presenteren. Het is de bedoeling dat we 22 t/m 25 april 2011 (Goede Vrijdag en Pasen) naar Kopenhagen en Malmö gaan. Let daarom goed op onze site. Uiteraard treft u daar ook de foto’s van deze meerdaagse buitenlandse reis aan.
Met vriendelijke groet,
Riek Fictorie, voorzitter